Workshop om Verktøykassen «De tre gode hjelperne»

Gullhaugveien 1-3
Påmeldingsavgift:600

Velkommen til Workshop om Verktøykassen «De tre gode hjelperne»

Er du interessert i å lære hvordan du kan tilnærme deg vanskelige tema i samtaler med barn og unge på en kreativ måte?

Vi kan av og til trenge hjelp til å ta opp vanskelige ting med barn, særlig hvis vi er bekymret for hvordan barnet har det.

RVTS Øst inviterer derfor til workshop om Verktøykassen – de tre gode hjelperne, hvor du kan få hjelp i ditt arbeid med å hjelpe barn og unge som kanskje lever med belastninger, traumer eller stress.

Verktøykassen kan brukes i direkte arbeid med barn, og den inneholder ulike hjelpemidler og oppgaver. Målet er å skape et samarbeid med barnet som utgangspunkt for å snakke om både følelser, tanker, atferd og samspill med andre. Verktøykassen er også fin å bruke for å styrke barnets kapasitet til selvregulering, selvforståelse og gi håp om at endring er mulig. Det er også et viktig mål å gi hjelpere tilgang til flere måter å tilnærme seg vanskelige tema på, på en kreativ og ufarlig måte via film, lek og samtaler.

 

Kurset er godkjent meritterende; Norsk Psykologforening som 6 timers fritt spesialkurs og 6 timers vedlikeholdsaktivitet.

NB! Dette er en praktisk workshop, hvor det er nødvendig å ha Verktøykassen tilgjengelig.

Målgruppe

Ansatte som møter barn og ungdom i sitt arbeid, i ulike kommunale tjenester, på helsestasjonen, barnevernet, institusjon, spesialisthelsetjenesten, skole, PPT og i frivillige tjenester.

Kunnskapsgrunnlag:
Innholdet i kassen tar utgangspunkt i kunnskap om utviklingstraumer, og er inspirert av en pedagogisk modell om den tredelte hjernen. Denne modellen deler hjernen inn i «sansehjernen», «følelses-og relasjonshjernen» og «tenkehjernen». Hjernen er komplisert, men den tredelte hjernemodellen hjelper oss å forstå hvordan, og hvorfor, vi reagerer ulikt på stress og belastninger. Som en metafor på denne tredelingen har RVTS Øst laget de tre gode hjelperne, Anton Alarm, Sara Søke og Tore Tenke. Disse figurene er gjennomgangsfigurer på nettsiden traumesensitivt.no.

Program

18.11
09:00–10:00Gjennomgang av læringsressursen og kunnskap om utviklingstraumer.
10:15–12:00Bli kjent med Anton Alarm, Sara Søke og Tore Tenke. Gjennomgang av filmer.
12:00–12:45Lunsj
12:45–15:30Opplæring og trening på bruk av innholdet i verktøykassen.