Podkasten Samuel trenger hjelp

Traumer og traumatisk stressVold og overgrep

Kort om innholdet i episodene:

Episode 1, Samuel trenger hjelp
En dag skjer det noe på skolen som gjør at Samuel absolutt ikke kan reise hjem til faren igjen. Hvorfor har ingen oppdaget volden fra faren tidligere? Hvordan kan et barn komme på skolen fullt av blåmerker, men allikevel nekte for at det er pappa som har gjort noe når helsesykepleier spør?

Episode 2, Når hjelpen går galt
Samuel starter sitt nye liv på institusjon, men etter en voldshendelse på fotballbanen, blir han en kasteball mellom institusjoner. Men hva skal hjelperne gjøre når Samuel en kveld truer dem med kniv? Så skjer det noe som redder fremtiden til Samuel.

Episode 3, Samuels traume
Hvordan kan vi gi best hjelp til barn som har opplevd ting vi knapt kan forestille oss. Samuel vokser opp i en landsby i Afrika, og som tiåring blir han tvunget til å delta i krig. Hvordan påvirker dette livet hans videre og er det mulig å komme over det?

Episode 4, Det betyr veldig, veldig, veldig, mye
Barn som er utsatt for omsorgssvikt og traumer er overlevere og fortjener at vi gir den beste hjelpen vi har. Men noen ganger gjør hjelpen alt mye verre. Hva kan vi lære av Samuels historie og hva trenger han og andre med lignende erfaringer for leve videre med det vonde? Er det håp?

Hvor finner du podkasten?
Du vil etterhvert finne den på rvtsost.no via vår kanal i SoundCloud, men du kan også finne den i alle podkastapplikasjoner som Spotify, Itunes etc.

Mari Bræin i RVTS Øst er fagansvarlig for podkasten i RVTS Øst, som har blitt til i et nært samarbeid med Marthe Sveberg og Lyder Produksjoner. Hun forteller at målet med podkasten er å knytte kunnskap og praksis sammen, og å lære av erfaringene fra utsatte og hjelpere.