Frokostwebinar: Tester Lars grenser eller blir han radikalisert?

Digitalt
Påmeldingsavgift:Gratis

Velkommen til Frokostwebinar: Tester Lars grenser eller blir han radikalisert?

RVTS Øst inviterer til gratis digitalt webinar om et tema som blir stadig mer aktuelt også blant yngre personer. Det handler om utenforskap og å snakke med noen som uttrykker holdninger som kan oppleves alvorlige. Kan personen du møter være på vei i en mer ekstrem retning?

Tidspunkt: 31. oktober 8.30–9.15. Velg selv når du vil se innholdet! Så lenge du melder deg på i forkant, er webinaret tilgjengelig i en måned i etterkant.

Hvordan møter man et menneske som uttrykker holdninger man blir urolig av? Mange syns det er vanskelig å vite når det er riktig å undersøke om det er noe alvorlig på ferde, og ikke minst kan det være utfordrende å vite hvordan man kan snakke om mulig radikalisering.

 

 

 

Målgruppe

Alle som kan møte mennesker som kan være i målgruppen og oppleve utenforskap. I spillsimulatoren går du inn i rollen som lærer på en videregående skole, men rådgivere, helsesykepleiere, SaLTo-koordinatorer, miljøarbeidere, politi, helsepersonell og andre kan være like aktuelle i målgruppen.

Det kan være utfordrende å vite hvor grensene går mellom normal utforskning og prøving av meninger og idéer til radikalisering. For mange kan utenforskap og manglende tilhørighet bli erstattet med inkludering gjennom å koble seg på grupperinger og digitale fellesskap basert på ekstreme holdninger.

Hvordan skal vi snakke med dem vi er bekymret for?

De som tar til orde for tanker, holdninger og handlinger man blir skremt og provosert av?

Det skal vi snakke om i dette webinaret, og vi skal bli kjent med avataren Lars, som hjelper deg å spørre, lytte til og snakke om holdninger som gjør seg bekymret.

Assisterende sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Inga Bejer Engh uttalte nylig at man ser en økning i radikalisering blant barn og unge:

«Veldig mye av radikaliseringen skjer på nett, hvor det kan være deling av ekstremistisk tankegods og mye voldsforherligelse. Grunnen til at vi nå snakker litt høyere om dette, er at vi ser en utvikling der det er stadig yngre personer som er involvert i dette. Det er ikke nødvendigvis ideologien som kommer først, det er kanskje mer et ønske om fellesskap, samhold og retning i livet.»

«Selv om PST har et viktig samfunnsmandat, så klarer vi ikke denne forebyggingen alene. (…) Ekstremismekommisjonen kom nylig med noen veldig tydelige anbefalinger og innspill. Det var blant annet at «forebygging av ekstremisme er en oppgave som mange samfunnsaktører må bidra inn i.»

(Kilde: Nyhetsmorgen NRK 10. juli 2024)

 

Avataren Lars er en gutt i slutten av tenårene og går på videregående. Problemstillingene og dilemmaene man kan kjenne på gjør seg også gjeldende med andre personer i andre aldre. Webinaret har derfor relevans for alle hjelpere som kan møte mennesker man kan være bekymret for. Lad opp til webinaret med å øve gratis i samtale med avataren Lars: https://www.utveier.no/lars/

Digitalt

Digitalt
,