Snakk med kidsa om sex!

Mange av oss sitter nå tett på familien. Tett på tenåringene. Det byr på rike muligheter til store og små samtaler. De bør også handle om seksualitet. For snakker ikke vi med de unge om sex, henter de kunnskapen sin fra venner og internett.

Christian Lunde Hanssens klare råd er at våre samtaler med barn og unge også bør handle om seksualitet. Grensesetting, hygiene, nettvett og bildedeling. Temaene er utallige. Og at vi må tåle at det kan føles litt kleint. Han er psykologspesialist og spesialrådgiver i RVTS Øst og jobber bl.a med å utvikle samtaleverktøyet «Play it right».  Verktøyet skal støtte alle som jobber med ungdom og unge voksne til å snakke om temaer som kan være krevende rundt seksualitet og samtykke.

– Vi vet at mange barn og ungdom opplever utfordringer rundt egne og andres grenser, både på nett og i fysisk kontakt. Tidlig og god forebygging er blant de viktigste tiltakene mot seksuelle overgrep. Da handler det om å være i dialog med barna og ungdommene. Så lenge vi tilpasser oss barnas alder, kan vi ikke starte tidlig nok.

Når hadde du sist en god samtale med tenåringen din?
Se filmen og bli inspirert!