Gå til hovedinnhold

Webinar: "Snakk om selvmordstanker. Det kan redde liv."

Selvmord og selvskading

22. mai
Kurs
Online
Til påmelding
Påmeldingen stenger fredag 16. mai kl. 17:00
Solveig Smordal Botn Ge8hxr2scge Unsplash

I 2025 gjennomfører RVTS Øst folkeopplysningskampanjen "Snakk om selvmordstanker. Det kan redde liv." i samarbeid med Helsedirektoratet. Nå har vi skreddersydd et webinar til deg som jobber i en kommune i regionen vår (gratis!).

Om webinaret

Hvorfor går ikke menn til legen når de trenger hjelp? Og hvordan skal vi greie å nå dem? Hva er dine erfaringer med å spørre om selvmordstanker? Og vet du hva du skal gjøre dersom du får ja på et spørsmål om selvmordstanker? Torsdag 22. mai kl. 9–10 holder vi webinar om tematikken. Det er gratis!

Folkeopplysningskampanjen

I 2025 gjennomfører RVTS Øst folkeopplysningskampanjen "Snakk om selvmordstanker. Det kan redde liv." i samarbeid med Helsedirektoratet. Nå har vi skreddersydd et webinar til deg som jobber i en kommune i regionen vår. Mange blir berørt av et selvmord. Familien rundt, venner, kollegaer, hjelpetjenester og lokalsamfunn.

Kommunens sørge-for-ansvar

"Kommunen skal forebygge, avdekke, avverge, behandle og følge opp selvskading og selvmordsforsøk. Dette inngår som en del av kommunens sørge-for-ansvar for egne innbyggere, se Helse- og omsorgstjenesteloven § 3-1, jf. § 3-2 (lovdata.no)." (Helsedirektoratet, 2017)

Forebygging av selvmord er komplekst og må skje på alle nivåer. For at kommunen skal klare å oppfylle pliktene sine, må flere tørre å spørre om selvmordstanker. Det gjelder alle, ikke bare dem som jobber innen helse. I dette webinaret får du konkret kunnskap, informasjon og tips om hvordan du kan bidra til å gjennomføre kampanjen i kommunen din.

På programmet

  • "Hvorfor når vi ikke mennene?" – Knut Oftung, sosiolog og medlem av Mannsutvalget.
  • "Mann om bord". Møt Kristin Nordaune og Erik Lånke Solbu fra prosjektet som er skreddersydd for å nå menn som sliter i overgangen fra ung til voksen. Prosjektet er et samarbeid mellom NAV, Psykisk helse og Kirkens bymisjon Trondheim kommune.
  • "Hvordan spørre om selvmordstanker?". I dette rollespillet møter du to ulike saksbehandlere som snakker med Tore (skuespiller), som har stor gjeld og er i en livskrise. I rollespillet får du trygg kunnskap og konkrete råd til hvordan du kan gjennomføre en lignende samtale.
  • "Du spurte om selvmordstanker, og fikk et bekreftende svar." Hva skal du gjøre, og hvor skal du henvende deg? Ulike fagpersoner svarer så du skal ha kunnskapen du trenger for å tørre å spørre om selvmordstanker.

Målgruppe

Ansatte i kommuner i region øst. Innholdet har bred relevans – for å lykkes med forebygging må man jobbe på tvers. Ledere, ansatte som jobber med sosialfaglige og helsefaglige arbeidsoppgaver, kommunikasjonsrådgivere / kommunikasjonsansvarlige, politisk folkevalgte, ansatte i kommunale kriseteam med flere. Frivillige aktører, andre relevante organisasjoner eller sektorer er også velkommen.

Tid

Torsdag 22.mai kl. 9:00-10:00

Kursansvarlige

Hedda Denstad
Hedda Denstad
Administrasjonsmedarbeider

48227201 / [email protected]

Påmelding til:

Webinar: "Snakk om selvmordstanker. Det kan redde liv."
Kursdato & sted
22. mai
Online