AIM – behandling

Velkommen til todagerskurs i "AIM behandling" 26. og 27. mai 2025.
Om kurset
Formålet med kurset er å gi fagpersoner som jobber direkte klinisk og behandlingsrettet med barn og unge og deres familier opplæring i AIM/G-Maps behandlingsveileder for ungdom (i alderen 12–18 år) med problematisk og skadelig seksuell atferd (SSA).
Behandlingsveilederen ble oppdatert i 2019, og gir en innføring i blant annet forskning/teorier om barnets utvikling, nyere kunnskap om traumer og hjerne, tilknytning og selvregulering. Denne oppbygningen støtter AIM3-modellens vektlegging av stegvise milepæler og motstandsdyktighet, samt økologiske metoder som vektlegger multisystemisk endring og gjenopprettende prosesser.
AIM-behandling
AIM-behandling er ingen manualisert tilnærming, men oppfordrer behandleren til å være kreativ i sitt møte med ungdommens og familiens behov. Alle som deltar på kurset får en behandlingsveileder.
Målgruppe
Målgruppen er ansatte i BUP, kommunale psykologer, BUF-etat (familievern, institusjon), miljøpersonale som har oppfølgingsansvar, Statens Barnehus, Konfliktrådet o.l.

Praktisk info
AIMs rammeverk for behandling er inndelt i fire faser:
- 1.Forberedelser, engasjement og motivasjon
- 2.Utvikle motstandsdyktighet
- 3.Seksualundervisning, relasjoner og skadelig seksuell atferd
- 4.Veien videre og avslutning av behandling
AIM-behandling er ingen manualisert tilnærming, men oppfordrer behandleren til å være kreativ i sitt møte med ungdommens og familiens behov. Alle som deltar på kurset får en behandlingsveileder.
For å delta på kurset må man ha tatt kurs i AIM3-utredning.
Tidspunkt:
- Dag 1: 10.00–16.00
- Dag 2: 09.00–15.00
Kurset arrangeres i et samarbeid mellom RVTS Øst og RVTS Nord. Kurset er godkjent av Norsk Psykologforening som 12 timers vedlikeholdsaktivitet for psykologspesialister.
Kursholdere:
- Kine Elvrum, Barnevernspedagog og kognitiv terapeut. Hun jobber som Fag- og behandlingsansvarlig SSA i Humana barnevern, og har flere års erfaring som veileder i Nok. Trondheim, fosterhjemskoordinator, miljøterapeut i BUP klinikk og barnevernsinstitusjoner.
- Tina L Sæther, Klinisk sosionom og familieterapeut. Hun jobber som seniorrådgiver ved Statens Barnehus Trondheim og er deltager i REBESSA Trondheim (Ressursteam for bekymringsfull og skadelig seksuell atferd), og har mange års erfaring som behandler i BUP poliklinikk, ansatt ved barnevernsvakta i Trondheim, kriseteam og barnevernsinstitusjoner.
Hvis du har spørsmål om innholdet i kurset, kan du ta kontakt med:
Ulla Bjørndahl v/RVTS Øst: [email protected]
Jørgen Edvin Westgren v/RVTS Nord: [email protected]
Praktiske spørsmål knyttet til kurset kan rettes til: [email protected]