Webinar som kompetanseheving – slik det passer på din arbeidsplass

Hva med å bruke webinar fra oss til et fagmøte, som del av kompetanseheving eller refleksjon der du jobber? Så lenge du melder deg på i forkant velger du selv når du vil se innholdet. Dette gjør vi for at flest mulig skal få sjansen til påfyll av kunnskap og kompetanse – for å hjelpe de som trenger det.

Webinar med bred relevans 

Kjenner du strategien til RVTS Øst? Vi er en tjeneste for tjenestene. I tillegg til å ha en bred spredning i flere viktige fagområder, jobber vi også bredt med hvordan vi sikrer tjenestestøtten vi tilbyr.

«Det er et mål å samskape med tjenestene, dette beskrives som tjenestestøtte. Med moderne tjenestestøtte forstår vi kontinuerlig forbedring av slik samskaping; det kan handle om digitale verktøy, om digitale undervisningsløp, om samhandling eller interaktivitet. Vi vil omfavne nye løsninger som kan understøtte kompetansen vår og tilpasse oss i takt med endrede behov og oppdrag.»

Strategi RVTS Øst 2021–2025, s. 5

Med våre webinar ønsker vi å nå bredt ut til tjenestene. Dette jobber vi med i alle ledd av produksjonen av webinar. Fra relevans i budskap, formidling i faginnhold, representasjon av deltagere som er med i webinarene og ikke minst tilgjengelighet. Det er ikke tilfeldig at vi gir tilgang til innholdet i etterkant av sendetidspunktet. Ei heller er det tilfeldig at vi sender det nettopp digitalt. Vi vet at det for mange tjenester er ressurskrevende å sende ansatte på kurs og kompetansehevende tiltak. Med et digitalt produkt der man selv kan velge når og hvordan man bruker innholdet, ønsker vi å tilrettelegge for at så mange som mulig som søker ny kunnskap og verktøy får sjansen til dette. Lengden på webinarene er også skreddersydd for å kunne tilpasses timeplaner i ulike tjenester, og våre webinarer er gratis.

Hva passer for din arbeidsplass? 

Denne høsten har vi flere nye webinarer, der blant annet digitale verktøy og samhandling står helt sentralt. Finn det som passer for din arbeidsplass og husk å melde deg på innen fristen går ut.

18. oktober: Ungdom utnyttet til kriminalitet

Målgruppe:

Alle som jobber med ungdom i risiko og/eller ungdom involvert i kriminalitet, f.eks. politiet, SLT, utekontakter, barnevernet, helsetjenesten, fritidsklubber, skole (miljøarbeidere, rådgivere etc.), NAV, Konfliktrådet, Kriminalomsorgen, forsvarsadvokater m.m.

Les mer og meld deg på

31. oktober: Tester Lars grenser eller blir han radikalisert? 

Målgruppe:

Alle som kan møte mennesker som kan være i målgruppen og oppleve utenforskap. I spillsimulatoren går du inn i rollen som lærer på en videregående skole, men rådgivere, helsesykepleiere, SaLTo-koordinatorer, miljøarbeidere, politi, helsepersonell og andre kan være like aktuelle i målgruppen.

Les mer og meld deg på

6. november: Pårørende og omsorgsbyrde – TryggEst 

Målgruppe:

Ansatte i kommunale tjenester, men kan også være for innbyggere.

Les mer og meld deg på

14. november: Rus, vold og utnyttelse 

Målgruppe:

Brukerorganisasjoner, erfaringskonsulenter og fagpersoner fra rus-, volds- og menneskehandelsfeltet, bl.a.: gatenære lavterskeltiltak, oppsøkende tjenester, kommunale tjenester innen rus og psykisk helse, ulike deler av spesialisthelsetjenesten, rusomsorgen, krisesentre m.m.

Les mer og meld deg på

26. november: Magien i en samtale (digital konferanse)

Målgruppe:

Ansatte i barnehage, lærere, kommunale ledere, barneverntjenesten, skolehelsetjenesten, statsforvaltere, frivillige organisasjoner, skolefritidsordningen og deg som jobber med barn og unge.

Merk at innholdet på den digitale konferansen er tilgjengelig i tre måneder. Konferansen består av flere innslag som kan deles opp og brukes i for eksempel flere fagmøter. Total lengde på konferansen er fem timer. 

Les mer og meld deg på